Blog

Wordpress hakkında bilgiler paylaştığımız genel blog kategorisidir.

Woocommerce Ürün Nasıl Yüklenir

Woocommerce Ürün Nasıl Yüklenir

WooCommerce ürünlerini yüklemek için, ilk olarak WooCommerce eklentisini WordPress sitenize yüklemelisiniz. Daha sonra, WordPress yönetim panelinde “Ürünler” sekmesine gidin ve “Yeni Ürün” düğmesine tıklayın. Bu sayfada, ürün adı, açıklama, fiyat, resimler ve diğer bilgileri girebilirsiniz. Kaydettiğinizde, ürün sitenizde görünecektir...

Devamı »

WordPress Woocommerce Temalarımız

WordPress Woocommerce Temalarımız

WordPress, e-ticaret için mükemmel bir platformdur. Özellikle, WooCommerce eklentisi sayesinde, sitenizi kolayca bir online mağaza olarak dönüştürebilirsiniz. Ancak, standart WordPress temaları genellikle e-ticaret için optimize edilmemiştir. Bu nedenle, e-ticaret için optimize edilmiş WordPress temaları kullanmak önemlidir. E-ticaret için optimize edilmiş WordPress temaları, ürünlerinizi daha iyi..

Devamı »

Woocommerce’de Nitelik Ekleme Nasıl Yapılır?

Woocommerce’de Nitelik Ekleme Nasıl Yapılır?

WooCommerce ürünleriniz için nitelikler eklemek için, WordPress yönetim panelinde “Ürünler” sekmesine gidin ve ürününüzü düzenlemek için tıklayın. Düzenleme sayfasının altında, “Nitelikler” sekmesi bulunur. Burada, nitelik adını ve değerlerini ekleyebilirsiniz. Örneğin, ürünün boyutları, renkleri, malzeme gibi nitelikleri ekleyebilirsiniz. Nitelikleri kaydettikten sonra, ürün sayfasında görüntülenecektir. Ayrıca, WooCommerce..

Devamı »

WordPress Sitemap Nasıl Oluşturulur?

WordPress Sitemap Nasıl Oluşturulur?

Bu makalemizde wordpress sitenizde sitemap nasıl oluşturulur, site haritası nasıl eklenir detaylı olarak resimli anlatacağız. Site Haritası (Sitemap) Nedir? Sitemap, sitenize ait tüm yazı, sayfa, kategori, özel yazı tipleri vs. gibi sayfaların linklerinin tamamının bulunduğu bir listedir. Genelde XML formatında olan sitemap dosyaları her site..

Devamı »

WordPress Tema Çevirisi Nasıl Yapılır?

WordPress Tema Çevirisi Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda wordpress temalarının Türkçeleştirilmesi daha doğrusu farklı bir dile nasıl çevirileceğini sizlere anlatmak istiyoruz. Ayrıca aynı yöntemle wordpress eklentilerinide Türkçe’ye çevirebilirsiniz. Program ile çeviri işleminin yapılabilmesi için elinizdeki wordpress tema yada eklenti dosyasının içerisinde .po yada .pot uzantılı bir dosya (lang yada languages klasörü varsa..

Devamı »

WordPress Eklentileri Nasıl Yüklenir?

WordPress Eklentileri Nasıl Yüklenir?

WordPress sitenize nasıl eklenti yüklenir, elinizdeki bir eklenti dosyasını nasıl kurabilirsiniz bu makalemizde bunu sizlere anlatacağız. Öncelikle wordpress güvenliği ile yakından alakalı olan bu işlemde sizlere bir uyarımız olacak. Eklenti ihtiyacınızı ararken öncelikle  resmi wordpress eklenti deposundan yani https://tr.wordpress.org/plugins/ adresinden bakmanızı öneriyoruz. Aramalarda anahtar kelimeler..

Devamı »

WordPress Mail Smtp Ayarları

WordPress Mail Smtp Ayarları

Hosting firmalarının wp_mail fonksiyonunu engellemesinden dolayı Contact Form 7 yada farklı iletişim formları üzerinden gönderilen mailler maalesef çalışmıyor. Bu sorunu en basit yolla çözebilmek için smtp mail eklentileri mevcut. SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) eklentilerinin görevi, gireceğiniz bilgilerle bir smtp server kullanarak maillerinizin iletişim formu üzerinden..

Devamı »

WordPress Tema Yükleme Detaylı Anlatım

WordPress Tema Yükleme Detaylı Anlatım

WordPress kurulu bir siteniz var ve bu sitenize yeni bir tema yüklemek istiyorsunuz. Bu makalemizde sizlere wp-admin ile tema nasıl yüklenir ve ftp programı ile tema nasıl yüklenir bunları detaylı ve resimli olarak sizlere anlatacağız. Öncelikle wordpress güvenliği ile alakalı çok önemli bir noktayı sizlere..

Devamı »

WordPress Nasıl Kurulur Detaylı Anlatım

WordPress Nasıl Kurulur Detaylı Anlatım

Hosting ve domain aldınız ve websitesi kurmak istiyorsunuz. Elbette bu proje için en uygun hazır yazılım olan wordpress kurulumu istiyorsunuz. Bu makalemizde sizlere nasıl wordpress kurulumu yapabilirsiniz bunu anlatacağız. En temiz ve hızlı şekilde hostinginize worpdress nasıl yüklersiniz birlikte göreceğiz. Hosting Panelinden WordPress Kurulumu Nasıl Yapılır?..

Devamı »

Hostingde İoncube Kurulu mu Nasıl Anlarız?

Hostingde İoncube Kurulu mu Nasıl Anlarız?

Artık bir çok Türkçe wordpress teması ioncube ile şifrelenerek satışı yapılmaktadır. Bunun sebebi satın alan kullanıcıların tema dosyalarını farklı domain adreslerinde kullanılmasının yada satın almamış kişilerinde bu tema dosyalarını kullanmasının önüne geçmek içindir. Bu önlem hem satın alan müşteriyi hemde satışı yapan tema yapımcısının haklarını..

Devamı »